Skip to content

Destination

Боженци

About the destination

Местоположение и климат

Село Боженци е разположено в средна Стара планина. Намира се на около 16 км от град Габрово, 26 км от град Трявна, 45 км от град Велико Търново и на 219 км от София. Чист въздух, красива природа и забележително архитектурно наследство за една наистина пълноценна почивка.

Разположението на Боженци в средните части на Стара планина, са предпоставка за наличието на впечатляваща и разнообразна природа. По същата причина климатът в региона е изключително благоприятен и се характеризира с прохладно лято и мека зима.

Боженци е начална точна на няколко еко маршрути. В северната част на Боженци, непосредствено до старият кладенец започват екопътеки за селата Кумани и Скорците/ червена маркировка/, местност „Марина дупка“ /светло зелена/, както и за гр. Трявна /синя/. Тези маршрути са подходящи за топло и хубаво време, тъй като гората предоставя необходимата хладина през летните дни. През зимата препоръчваме да се внимава на тези маршрути и задължително да се използва водач и добра екипировка, защото на места има оголени местности, които биха затруднили и опитни планинари.

Subscribe for new adventures

Learn about our latest offers even before they are published. Learn the secrets of the unforgetable travel.

Something went wrong, please try again later.
You subscribed successfully.