Skip to content

Destination

Дубай

About the destination

Дубай е една от най-бързо развиващите се туристически дестинации в света и притежава всички необходими условия за незабравима почивка – слънце, пясък, море, интересни възможности за спорт и пазаруване, хотели и ресторанти от световна класа, вълнуваща култура и приветстваща атмосфера. Емирството разполага с най-добрата туристическа инфраструктура и въпреки че се представя като дестинация предимно за по-богати туристи, тя е напълно приемлива и за по-скромните посетители.
Дубай е едно от седемте емирства, съставляващи Обединените Арабски емирства. Разположен е на югоизточния бряг на Персийския залив, на югозапад от Шарджа и на североизток от Абу Даби. Дубай е най-големият град на ОАЕ, и второто по големина емирство в страната след Абу Даби. С вековните си арабски традиции, лукс и уют перлата на ОАЕ – Дубай се е превърнал в съвременен мегаполис за почивки.
Чудесните климатични условия и топлата прозрачна вода, великолепни пустинни пейзажи и оазиси, червени пясъци и дюни,  превръщат  Дубай в една от най-посещаваните и предпочитани туристически дестинации в света. Процъфтяващ като основния търговски център на Средния изток, оживеният Дубай – обикновено рибарско селище само до преди 60 години, през последното десетилетие се превърна в най-бързо развиващия се град и световен туристически център. Горещият, но сух климат, смекчен от бризовете от Арабския залив, чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шансът да се докоснете до арабската култура, докато се наслаждавате на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение.
Не пропускайте за вашата незабравима екскурзия да разгледате едни от най-известните туристически забележителности в Дубай.
Често определян за символ на съвременен Дубай е Бурж Ал Араб – 7 звездният хотел, който е построен на изкуствено изграден остров, на 280 м. от Персийския залив. Със своите 321м. Бурж Ал Араб се забелязва почти от всяка точка на Дубай. Това творение на човешката мисъл още отдалеч предизвиква интерес с изгледа си. Изключително красив и грандиозен, хотелът се извисява като едно огромно корабно платно и колкото повече го приближаваш, толкова по-грандиозно и величествено изглежда.
Комисията, която давала категоризацията му, била до такава степен впечатлена от лукса в него, че решила да даде още 2 екстра звезди и така да се превърне в единствения седем звезден хотел в света. За интериора на Бурж Ал Араб са използвани над 840 кг злато. Има и площадка за хеликоптер, която се използва и за голф игрище. Хотелът не предлага двойни или единични стаи, а само апартаменти, които са над 500 квадратни метра. Хубаво е да знаете, че без резервация на стая или в някое от многобройните му заведения е невъзможно да бъдете допуснати във вътрешността му. Един от най-забележителните барове на хотела е Skyview Bar, който се намира на 200м. височина, до най-известния ресторант в хотела- Аl Muntaha. От него се открива една от най-запомнящите се гледки, които човешкото око може да зърне.
Небостъргачът Бурж Халифа със своите 828 м. е най-високата сграда в света. В него се помещават офиси, апартаменти, ресторанти и барове, търговски център и др. В допълнение има не обикновени, а двуетажни асансьори, които са най-бързите в света със своите 18 м/с (близо 65 км/ч). Тук се намира най-високо разположеният ресторант в света- Аt.mosphere, който открива невиждана гледка към Дубай и създава усещане сякаш светът е в краката ви.  Интересен факт е, че сградата на небостъргача се люлее с отклонение 1,50 метра в горната си част. Предвид това, че е построена върху песъчлива основа и често се навява от бурни пустинни ветрове, отклонението е дори малко и е плод единствено на строителната гениалност. На 158-ия етаж на Бурж Халифа се намира най-високата джамия в света.
Фонтанът в Дубай е най-големият музикален фонтан в света. Намира се в средата на езеро край небостъргача Бурдж Халифа. Осветен е от 6600 светлини и 25 цветни прожектора, дължината му е 275 м и изхвърля вода на височина над 152 м. във въздуха под съпровода на класическа, арабска или световна музика. Гледката е грандиозна и красива. Забележителност, която няма къде другаде да видите в такъв мащаб.
Също толкова забележителен е и молът в Дубай- Dubai Mall. Отворен e през ноември 2008г. с над 1200 огромни магазина, притежаващ красота и пищност, за които могат да завидят всички световни столици на модата, с луксозния си Gold Souk, с Dubai Aquarium & Underwater Zoo, с простиращата се на два етажа огромна ледена пързалка Dubai Ice Rink и много други. Търговският център впечатлява с десетките си луксозни ресторанти и непретенциозни кафенета, с разнообразните си забавления, разположени на 4 етажа с безброй разклонения. Дубай Мол може да те накара да останеш в него с дни и пак да не успееш да го разгледаш.
Дубайското метро е още едно от чудесата, до които задължително трябва да се докоснете. Дубайското метро е напълно автоматизирано,  истински триумф на модерните технологии. Всички влакове и гари на метрото в Дубай са снабдени с климатици, които поддържат приятна температура. За тази цел на всяка спирка има автоматични врати, които да изолират спирката от тунелите. Всеки пътник в метрото може да се отпусне и почувства комфортно,  движейки се с невероятна скорост по линията на метрото.  Построено за рекордно кратко време, разделено на две зони /червена и зелена/ с 29 метростанции по червената зона и 20 по зелената. Метрото се движи над земята в новата част на Дубай, давайки възможност спокойно да разгледаш по-голямата част от града, пътувайки в комфортна и луксозна обстановка. Станциите са забележителни, интериорът се развива около четири теми – Огън, Земя, Вода и Въздух. Метрото на Дубай пленява както всички чудеса на емирството. Благодарение на  свръх модерната си визия,  скоростта, с която превозва пътници, лукса и чистотата у вас ще се настани усещането, сякаш сте герой от филм, чието действие се развива в бъдещето.

Subscribe for new adventures

Learn about our latest offers even before they are published. Learn the secrets of the unforgetable travel.

Something went wrong, please try again later.
You subscribed successfully.