Skip to content

Destination

Остров Бали

About the destination

Магията на тропическия остров Бали, разположен в сърцето на най-големия архипелаг в света– Малайския (познат още като Индонезийски), завладява всеки, който се е докоснал до този рай, известен  с множеството си имена – „Островът на боговете“, „Мястото на пълно щастие, радост и мир“, „Последният рай“, „Център на Вселената“ и „Островът на хилядата храма“. Ако желаете и вие да се насладите на пълноценна и романтична почивка, изпълнена с митична екзотика, остров Бали е най-подходящото място за вас.

Островът е провинция на Република Индонезия, разположен на 8° южно от Екватора, западно от о. Ява и източно от о. Ломбок, като се разпростира на 153 километра дължина и 112 километра ширина, площта му е 5 633 км². Основните градове на острова са столицата Денпасар – на южния бряг и пристанището Сингараджа, разположен на западната част на острова. Град Убуд западно от Денпасар със своите арт магазини, музеи, галерии, се счита за културен център на остров Бали. Денпасар е бизнес и административен център на острова. Повечето туристи в Бали се насочват към съседните курортни комплекси на Денпасар като Кута, Санур и Нуса Дуа, където са разположени повечето хотели, търговските обекти и нощните клубове на острова.
Релефът на остров Бали е формиран от планинска верига, която се простира от запад на изток и разделя острова на две части. Най-високата точка на острова- връх Агунг (3 142 метра)  е част от активен вулкан, за последно изригвал през 1963 година.
Климатът е екваториален (горещ и влажен), като температурните разлики и количествата валежи се увеличават с надморската височина. Преобладават два сезона: сух сезон – от април до септември и дъждовен сезон – от октомври до март. Между двата сезона има междинен, който обикновено е непредвидим, с променливи тропически бури. Сухият сезон е горещ през деня и хладен през нощта. Средните дневни температури в Бали са от 28° до 30° С в ниските части. В планинските селища, температурите са далеч по-ниски- около 10° С. Най-приятното време през годината на остров Бали е от май до септември. По това време може да се наслаждавате на ясно небе, климатът е перфектен за всякакви дейности на открито, затова ще ви е нужна поне седмица, за да се възползвате от всички предлагани богатства на острова.

Още с пристигането си на острова, туристите са въвлечени в цветна и благоуханна феерия, приветстват ги яркозелени палми, орхидеи, лотоси и магнолии, гледката е сякаш обрисувана пъстра сцена- достигащи облаците вулкани и терасирани надолу към океана оризови полета. Остров Бали се слави като мястото в Югоизточна Азия, на което се предлагат най-много и разнообразни СПА процедури. Те са притегателни за онези, които търсят начин да възстановят вътрешното си равновесие, да намалят умората, както и за хората, които искат да поглезят тялото си и да стимулират сетивата. Бляскавите хотели на остров Бали са неизменна част от това, изпълнено с неповторима атмосфера място, както и шикозни коктейл-барове, международно признати ресторанти и кафенета.

Subscribe for new adventures

Learn about our latest offers even before they are published. Learn the secrets of the unforgetable travel.

Something went wrong, please try again later.
You subscribed successfully.