Skip to content

Destination

Доминикана

About the destination

Обща информация

Площ:  48 442 кв. км
Часови пояс:    -4 GMT; разлика от България – 6 часа
Население:  9,445,281 д.
Държавно устройство: президентска република
Столица: Санто Доминго
Официален език:  испански
Основна религия: християнство (95%  католици)
Валута: доминиканско песо (DOP) = 100 сентаво. 1 евро  = 50 доминикански песос; 1 щатски долар = 38 доминикански песос. Чужда валута може да се обмени в хотелите или в търговските банки.

Доминиканската република или Доминикана е островна държава в Карибско море, разположена на остров Хаити. Страната има почти изцяло морски граници,  като от север бреговете й се мият от Атлантическия океан, а на юг – от Карибско море.  На запад граничи с Република Хаити, с която делят  едноименния карибски остров, който е втори по големина след Куба. Източното крайбрежие на Доминикана, наречено Пунта Кана, е известно със своите плажове, които се смятат за едни от най-красивите в света.
Полезна информация
Доминиканската република е най-голямата туристическа дестинация в карибския басейн.

Полезна информация

Документи за пътуване и визов режим
Необходим е паспорт с валидност над шест месеца.

Българските граждани нямат нужда от виза, ако пребивават до 30 дни в Доминиканската република с цел туризъм. Нужно е да притежават билет за връщане и туристическа карта, която се купува на летището при пристигане.

На пътуващите граждани с бизнес цели им е необходима виза, която се издава от доминиканските дипломатически представителства.

Ако някое лице желае да удължи визата си, трябва да отиде в Министерството на миграцията.

Препоръчително е преди пътуване до Доминиканската република да се направят ваксинации срещу малария и тропическа треска. В страната са зачестили и случаите на холера.

Престъпност и сигурност

Обществената сигурност в страната е в рамките на нормалното, но все пак трябва да се проявява внимание при пътуване из страната.

Subscribe for new adventures

Learn about our latest offers even before they are published. Learn the secrets of the unforgetable travel.

Something went wrong, please try again later.
You subscribed successfully.