Skip to content

Destination

Шанхай

About the destination

Град Шанхай е разположен по крайбрежието на Източнокитайско море, непосредствено до делтата на река Яндзъ. Градът е разделен от множество притоци, канали и езера, най-значимият приток река Хуанлу, която  осъществява естествена преграда на историческия център – Пуси от съвременния – Пудун. Климатът на района се характеризира с четири сезона, като най-подходящи за посещение са пролетта и есента. Шанхай е най-големият град в Китай и заема едно от челните места сред най-големите градове в света.

Изключително трудно се описват с думи дестинации като тази – Шанхай е световен град пропит с история, вдъхновение и постоянно движение. Градът предлага толкова много на своите посетители, че е трудно да се подбере най-доброто от него, което да се види в рамките само на няколко дни. Световно известни музей, художествени галерии, прекрасни паркове и градини, уникална атмосфера, древна култура. Начална точка, за разходката из града, задължително трябва да е алеята Bund, която се разпростира по протежението на западния бряг на река Huangpujiang.  Алеята е сред най-популярните туристически атракции на Шанхай. От нея се откриват прекрасни гледки към стари английски и френски сгради,  множество кафенета, ресторанти и офис центрове. Заслужава си да се отдели малко време и  на световно известната Градина на щастието (Yù Yuán). Градината е с площ от повече от 20 хектара и се състои от вътрешна и външна част. В най-старата и част е вътрешната градина и  храм, построен през XVI  и реставриран през  XVIII век. Храмът Jade Buddha е също една от големите забележителности на Шанхай. Храмът е построен през 1928 г. и е разделен на три зали и голяма градина. Една от най-забележителните е Залата на кралете от Рая / Tian Wang Dian/, изпълнена със забележителни статуи от бял нефрит. В Главната зала /Wentang/се съхраняват и могат да се видят от посетителите изключително стари будистки ръкописи.  Любопитни забележителности са още Храмът Jing’ an, а в югозападната част на Шанхай, ще бъдете очаровани от също толкова известния Храм Longhua, който е познат като един от най-старите религиозни обекти в Шанхай. Храмът е имал изключително динамична история – разрушаван и възстановяван безброй пъти през вековете. Най-известната зала на храма е Залата Mile Dian, със своята огромна статуя на Буда в нея. Там също се съхранява библиотека с древни ръкописи, церемониални инструменти и впечатляващите 500 златни рисувани Буди. Китайските бит и култура са толкова древни и необятни, че е почти задължително по време на престоя си в Шанхай да си отделим и време за някои от най-големите музей в Шанхай, като например Музеят на Шанхай /класическо китайско изкуство/, Природно-историческия музей, Научно-технологичния музей или Художествения музей. Сред забележителностите на града са още Катедралата Xujiahui / катедралата „Св. Игнатий“ /, улицата Nanjing /за любителите на пазаруването/, People’ Square, на който са разположени общината, музеят на Шанхай, театър и един изключително интересен Център за градско планирани на Шанхай.
Град с размерите на Шанхай не може да спи и през нощта. Стотиците барове, дискотеки и заведения, от всякакъв тип и за всеки вкус, гарантират забавления, както за млади купонджии така и за хора търсещи приятна атмосфера, хубава музика и качествено питие.
Дестинацията е подходяща за млади и авантюристични хора, любители на динамична среда, широки граници и неподражаема атмосфера.

Subscribe for new adventures

Learn about our latest offers even before they are published. Learn the secrets of the unforgetable travel.

Something went wrong, please try again later.
You subscribed successfully.