Шанхай

Шанхай

Things to do - general

Град Шанхай е разположен по крайбрежието на Източнокитайско море, непосредствено до делтата на река Яндзъ. Градът е разделен от множество притоци, канали и езера, най-значимият приток река Хуанлу, която  осъществява естествена преграда на историческия център – Пуси от съвременния – Пудун. Климатът на района се характеризира с четири сезона, като най-подходящи за посещение са пролетта и есента. Шанхай е най-големият град в Китай и заема едно от челните места сред най-големите градове в света.

Изключително трудно се описват с думи дестинации като тази – Шанхай е световен град пропит с история, вдъхновение и постоянно движение. Градът предлага толкова много на своите посетители, че е трудно да се подбере най-доброто от него, което да се види в рамките само на няколко дни. Световно известни музей, художествени галерии, прекрасни паркове и градини, уникална атмосфера, древна култура. Начална точка, за разходката из града, задължително трябва да е алеята Bund, която се разпростира по протежението на западния бряг на река Huangpujiang.  Алеята е сред най-популярните туристически атракции на Шанхай. От нея се откриват прекрасни гледки към стари английски и френски сгради,  множество кафенета, ресторанти и офис центрове. Заслужава си да се отдели малко време и  на световно известната Градина на щастието (Yù Yuán). Градината е с площ от повече от 20 хектара и се състои от вътрешна и външна част. В най-старата и част е вътрешната градина и  храм, построен през XVI  и реставриран през  XVIII век. Храмът Jade Buddha е също една от големите забележителности на Шанхай. Храмът е построен през 1928 г. и е разделен на три зали и голяма градина. Една от най-забележителните е Залата на кралете от Рая / Tian Wang Dian/, изпълнена със забележителни статуи от бял нефрит. В Главната зала /Wentang/се съхраняват и могат да се видят от посетителите изключително стари будистки ръкописи.  Любопитни забележителности са още Храмът Jing’ an, а в югозападната част на Шанхай, ще бъдете очаровани от също толкова известния Храм Longhua, който е познат като един от най-старите религиозни обекти в Шанхай. Храмът е имал изключително динамична история – разрушаван и възстановяван безброй пъти през вековете. Най-известната зала на храма е Залата Mile Dian, със своята огромна статуя на Буда в нея. Там също се съхранява библиотека с древни ръкописи, церемониални инструменти и впечатляващите 500 златни рисувани Буди. Китайските бит и култура са толкова древни и необятни, че е почти задължително по време на престоя си в Шанхай да си отделим и време за някои от най-големите музей в Шанхай, като например Музеят на Шанхай /класическо китайско изкуство/, Природно-историческия музей, Научно-технологичния музей или Художествения музей. Сред забележителностите на града са още Катедралата Xujiahui / катедралата „Св. Игнатий“ /, улицата Nanjing /за любителите на пазаруването/, People’ Square, на който са разположени общината, музеят на Шанхай, театър и един изключително интересен Център за градско планирани на Шанхай.
Град с размерите на Шанхай не може да спи и през нощта. Стотиците барове, дискотеки и заведения, от всякакъв тип и за всеки вкус, гарантират забавления, както за млади купонджии така и за хора търсещи приятна атмосфера, хубава музика и качествено питие.
Дестинацията е подходяща за млади и авантюристични хора, любители на динамична среда, широки граници и неподражаема атмосфера.

Държава Китай

Настаняване

Почивки и екскурзии

За съжаление в момента няма хотели към тази дестинация.

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

За съжаление в момента няма оферти за екскурзии към тази дестинация.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.