Свободни места

Къща за гости „Шабла” се отдава цялата като максималният брой почиващи е 6.

Цената може да варира в зависимост от броя на заявените нощувки

В цената са включени:
Нощувка
Туристическа такса
9% ДДС
0,60лв. местен данък на човек за нощувка

Както и ползване на:

Кухня с кухненски уреди и трапезария
Барбекю
Велосипеди
Безжичен интернет
Паркинг • Къща за 6 човека

  + виж още
  Макс:

  Къщата може да побера до 6 човека + 2 деца

  Размер на стаята:65 кв.м.

Общо

Ваканционна къща за гости Шабла е разположена в центъра на гр.Шабла и съчетава удобствата на населеното място и домашния уют със спокойствието и красотата на едни от последните незастроени плажове на България и Северното Черноморие. Шабла е известна с най-стария, най-високия- а ние бихме добавили- и с най-красивия действащ морски фар на България.  Шабленска Тузла – 4км. и Шабленско езеро- 3км. са другите съкровища, заради които околностите на Шабла са били обитавани от най-древни времена, като и до днес там се срещат едни от най-редките видове птици, растения и животни. Шабла е известна и сред любителите на дивите плажове, т.к. е най-добрата изходна точка за обиколка на Северното ни Черноморие, а именно-   Дуранкулак – 15км., – Крапец – 14км. на север и Тюленово 12км., Яйлата- 14км., Камен бряг-  16км., приказният плаж „Болата”- 31км. и нос Калиакра 31км. на юг. Отиването и връщането до Шабла обикновено е по най-късия и много добре поддържан път през Каварна – 25км., което прави Шабла, а с това околните плажове, исторически и природни забележителности изключително достъпни като вложено време и преодолени разстояния.
Къща за гости Шабла се отдава цялата и разполага с всичко необходимо като условия и удобства за самостоятелно летуване на 6 души.

Час за настаняване

09:00

Час за напускане

12:00
 • Къщата е с капацитет 6 човека и разполага с 2 стаи със спални;
 • На разположение на гостите са изцяло оборудвана кухня и трапезария с всичко необходимо за приготвяне на любимата храна или сутрешното кафе;
 • Голяма дневна за почивка и семейни игри с модерно обзавеждане и телевизор и радио на разположение;
 • Къщата е оборудване с климатици.
 • Просторна и поддържана градина с оборудване за барбекю; Спалните и терасата са с хубава гледка към градината, а самата градина може да се ползва необезпокоявано за слънчеви бани и детски игри.
 • Безплатен паркинг в непосредствена близост
 • Безплатен достъп до безжичен интернет от всички точки на къщата и двора;
 • Безплатни велосипеди за ползване от гостите на къщата. Разходката с колело до Шабленския фар например е по добре асфалтиран път без нито един завой и отнема не повече от 20 мин.
 • Ресторант и кафене има на 30м. от къщата, магазинът за хранителни стоки е на 100м., а пазарът с плодове и зеленчуци от най-плодородните земи на България е на 700м.

Къщата се намира на главната улица в центъра на гр. Шабла.
Разстоянието от София до Шабла е 525 км. и се изминава за 6ч. с кола по маршрут София-Варна-Каварна- Шабла; Разстоянието от Варна е 81км.или 1ч. път с кола;

Все още няма написани мнения.

Шабла

Шабла

Град Шабла е курорт по Северното черноморие на страната, отстои на 83 км североизточно от град Варна, на 20 км северно от град Каварна, на 70 км източно град Добрич и на 24 км от българо-румънската граница.
Курортът е предпочитано място за любителите на спокойната почивка, далеч от строителните нашествия, засегнали по-голямата част от Черноморското крайбрежие. Морският бряг в района пленява с чистата си вода и мек пясък. Заведенията по плажовете са точно толкова на брой, колкото е необходимо, за да се подкрепите, но и да не пречат на вашето удобство. Шабла действително е идеалното място за отдих за вас и половинката ви или за вашата семейна почивка. На разположение са хотели, къщи за гости, квартири, вили и др.

За почитателите на морските приключения и гмуркането, районът предлага идеални условия. По дъното на морето около Шабла има изобилие от потънали морски съдове и подводници от времето на Втората световна война. Близо до Шабла се намира и яхтклуб, от който стартира ежегодната яхт регата по Черноморието. В миналото на територията на град Шабла е съществувало древно тракийско селище, а по-късно и римски град, наречен Кария. Тук се намира най-старият морски фар на Балканския полуостров, а според някои сведения и в Европа. Около фара на Шабла има множество сондажи за нефт, от които тече топла минерална вода с високо съдържание на сяра.

На около 3 км от Шабла се намира защитена местност „Шабленско езеро”, обявена за такава през 1979 година. Общата площ на защитената местност обхваща 5312.4 декара. Част от територията са и двата крайбрежни лимана – Шабленско езеро и Езерецко езеро, свързани помежду си с изкуствен канал. Отделени са от морето с пясъчна ивица, с широчина около 30-50 метра. Мястото е сред най-значимите влажни зони на България. Срещат се растения, които изключително рядко могат да бъдат зърнати другаде. През есенно-зимния период могат да се наблюдават световно застрашени птичи видове. Над 70 вида са вписани в Червената книга на България. Именно затова Шабла е любимо място за орнитолозите. По време на миграцията на птиците в езерото зимуват средно до 30 000 големи белочели гъски и почти цялата популация на червеногушата гъска, която е застрашен вид в световен мащаб. Местността е определена като убежище за дивите гъски. Защитената местност е от голямо значение и за опазването на видрата. В Шабленското езеро се срещат още 23 вида риби, като седем от тях са включени в Червената книга на България.
На около 2 км югоизточно от него се намира и Шабленска тузла – калолечебна зона, представляваща полусолено крайбрежно езеро отделено от морето с висок дюни. Езерото е изцяло отделено от морето с широка близо 80 m пясъчна коса. То е лагуна и средната му дълбочина е 0,6 m,  а средната му соленост е около 40‰. През лятото почти пресъхва. Дъното на езерото е покрито с лечебна кал (сероводородна тиня) със запаси повече от 200 000 t, която се използва за калолечение. Периферията на Шабленската тузла е обрасла с тръстика, останалата част е покрита със соленолюбиви водорасли. Това малко езеро е уникална крайбрежна екосистема с изключително богат растителен и животински свят. Тук се срещат редица редки и застрашени растения, включени в Червената книга на България.
Защитената местност Дуранкулашко езеро се намира на 15 км северно от град Шабла, обхваща площ от 446,54 хектара. Езерото е сред най-добре запазените крайбрежни влажни зони в България. Със световна стойност е опазването на над 260 вида ендемични, редки и защитени от изчезване растения и животни, с които разполага територията на местността.  В Дуранкулашкото езеро са отчетени 12 вида бозайници, 23 вида риби, 7 вида земноводни и 5 вида влечуги. Езерото е единственото доказано досега находище в България за съхраняване на див шаран. Разположена на миграционния път Via Pontica, влажната зона осигурява благоприятни условия за хранене и почивка на редица прелетни видове птици. Именно затова местността е с най-голяма важност за опазването на застрашените от изчезване птици. Защитената местност Дуранкулашко езеро се охранява, но достъпът е свободен. Задължително е посетителите да спазват установени правила. На големия остров в езерото се намира храмът на Кибела- един от най-големите праисторически некрополи в света на възраст около две хиляди и петстотин години. В съседство са намерени и останките на най-старото и най-голямо неолитно селище в континентална Европа от 5250 – 3800 пр.н.е. Всички археологически находки се съхраняват в Историческия музей в град Добрич.

Крапец е малко рибарско селце на Черно море, само на 10 км. северно от Шабла. Крапец е усамотено райско кътче, известно с пясъчните си дюни и птиците, които гнездят и зимуват около него. Селото изглежда сякаш е кацнало на морския бряг, заобиколено от обширни житни ниви, зеленчукови насаждения и езера – природни резервати. Крапец има огромен, неурбанизиран, дълъг около 7,5 км плаж с дюни. Той започва от нос Крапец при стария къмпинг „Карвуна“, недалеч от селото, продължава пред лагуната на биосферния и археологически резерват Дуранкулашко езеро и завършва далеч на север при нос Карталбурун след „къмпинг Космос“. Освен морски тук се развива ловен, риболовен и екотуризъм. В землището на селото също както и в околните села са се съхранили множество тракийски могили.

Настаняване

НастаняванеКъща за гости Шабла

Виж още
 • Заслужава си да се посетят:

Дуранкулак и Дуранкулашко езеро
Шабленска Тузла
Крапец
Езерово
Тюленово
Яйлата
Камен Бряг
Плаж „Болата”
Калиакра
Каварна

 • Какво още:

Културно познавателен туризъм
Уиндсърфинг и кайтсърфинг
Риболов
Орнитоложки и природопознавателен туризъм

Подходяща дестинация за хора, които добре планират ваканциите и маршрутите си. Прекрасно място за всички, които вместо да се изтегат на един и същи плаж, предпочитат да откриват нови райски кътчета всеки ден. Къща „Шабла” е много подходяща за едно голямо семейство с деца, които търсят тишината и истинската почивка или за малка група близки приятели, които обичат да пътуват и обожават дивите плажове, но все пак предпочитат да не жертват удобствата на домашния уют за сметка на дивата природа и дивите плажове.

Допълнителна информация

Престой от минимум 4 дни/3 нощувки би бил достатъчен да посетите само част от плажовете и интересните места в района. За да се насладите максимално, както на плажовете, така и на забележителностите на Северното ни черноморие препоръчваме едноседмичен, десeтдневен или дори по-дълъг престой.

В къщата и двора има място и за вашите домашни любимци. Най-близките места за плаж са Шабленска тузла и Шабленският плаж – и двата плажа отстоят на 20 мин. с колело и на 5мин. с кола от къщата