Свободни места

Къща за гости Дивата ферма разполага с общо 16 легла, разпределени в двойни и тройни стаи със собствена баня.

Цена на човек, настанен в двойна стая е 39лв.

Цената включва:

 • нощувка
 • закуска
 • безжичен интернет
 • паркинг
 • туристически данък/курортна такса
 • ДДС
 • Стандартна двойна стая

  + виж още
  Макс:

  Размер на стаята:25 m2

Общо

Къща за гости Дивата ферма е много по-малко туристически обект за настаняване и много повече истинска Дива ферма с безкрайно много възможности за забава и активна почивка сред истински дива природа.

За фермата:

Дивата ферма е единствената сертифицирана биологична ферма в България (Certificate No 726230/10/12/2014, Austria Bio Garantie GmbH), която развива устойчиво биоземеделие, съчетавайки ги с истински еко и агро туризъм. Самата ферма е носител на редица награди сред които: „Най-типичен представител на породата” (2010), „Зелена ябълка за основни храни” (2012), „Принос в опазването на лешоядите” (2012) of the Bulgarian Society for Protection of Birds, „Подкрепящ биоразнообразието местен бизнес” (2014) of the Bulgarian Biodiversity Foundation, „Социално-отговорна компания в биоземеделието и фермерството” (2014) of the Confederation of Employers and Industrialists in Bulgaria, and BG Green Awards GO BIO (2015) of the b2b magazine.

Фермата притежава стадо с над 700 крави и бикове от местни родопски породи- предимно късорого родопско говедо, живеещи целогодишно на свобода по законите на дивата природа;  Табун с диви коне и опитомени коне за езда, 30 магарета, каракачански овце и кучета, зайци, пчели (опитомени и диви). Тук се навъртат още вълци, лисици, чакали, лешояди, скални орли, ястреби и много други световно застрашени грабливи птици.

За къщата

Къща за гости Дивата ферма е преди всичко истински дом. Дом на своите стопани-  младо,образовано и изключително гостоприемно семейство, дом, който през 2005 г. бива отворен и за всички приятели – стари и нови, желаещи да се докоснат до начин на живот, който е най-близо до естествения и  истински здравословен. В този уникален биохотел  вече има 16 легла в двойни и тройни стаи със собствен санитарен възел, голям зелен двор за палатки под звездите, наситен с мирис на сено, свежа трева и много цветя. За по-романтично може да се нощува дори в купа сено, качена на дърво, или в така наречения wellness home от слама.
Вкусната домашно приготвена храна и напитки на трапезата- над 80% от които собствено производство, включително сертифицирани телешко месо, мед, плодове, зеленчуци, вино, и под 20% български и вносни сертифицирани биопродукти като лимец, ориз, зехтин и др.; Тук всичко е био от храната, през продуктите за почистване, дезинфекция и освежаване на съдовете, спалното бельо, стаите и санитарните възли, до ръчно направените козметични продукти за лична хигиена и специалните wellness & spa програми за зелена ваканция.

В къща за гости Дивата ферма всичко е истинско- и хората, и храната, и фермата, и магията на природата наоколо.

Час за настаняване

14:00

Час за напускане

12:00


Къща за гости Дивата ферма разполага с модерните удобства на дома и на всяка къща за гости, но това което я прави предпочитано място за отдих е именно фермата:

 • къща за гости с 16 легла, разпределени в стаи с по 2 и 3 легла.
 • ресторант с капацитет до 30 души
 • ферма без огради на площ, докъдето поглед стига, в която свободно живеят над 700 крави и бикове от местни български породи; 30 магарета, табун с диви коне и опитомени коне за езда, магарета, каракачански овце и кучета от родопски породи, множество зайци, пчели (опитомени и диви)… Кокошки и петли няма, защото има скални орли, ястреби и много други световно застрашени грабливи птици; „домашна” видра – едно от най-редките диви животни на планетата, включени в Световната Червена книга на защитените видове, чието скривалище е в малкото язовирче до къщата за гости.

Всички стаи разполагат със следните удобства:

 • Спалня/ две отделни легла с възможност за допълнително легло
 • Модерно обзаведена баня
 • Телевизор и сателитни канали
 • Локално регулиране на температуратa
 • Безжичен интернет Wi-Fi

 

Къщата се намира в началото на село Горно поле в Източни Родопи, община Маджарово, Област Хасково. На 3ч. 30мин. път с кола от София, на 130км. от Пловдив, на 50км. от гр. Хасково и само на 1окм. от гр. Маджарово

 

Все още няма написани мнения.

България

България

Площ: 110 994 кв. км
Часови пояс: UTC/GМT +8
Население: 7 202 198
Държавно устройство: парламентарна република
Столица: София (1 316 557 млн. д.)
Официален език: български
Други говорими езици: турски
Основни религии: християнство (православни), ислям (сунити)
Валута: лев (1.00 EUR = 1.95583 BGN)
Телефонни кодове: +359

Визов режим
Република България прилага Общата визова политика на Европейския съюз при условията на Договора за присъединяване от 1 януари 2007 г. Пътуването на граждани от държавите-членки в рамките на съюза се осъществява единствено посредством документ за самоличност. Безвизов режим за притежателите на шенгенски визи за престой до 90 дни. От 25 януари 2012 г. Министерският съвет на Република България при решение, съгласно което до датата на пълното си присъединяване към Шенгенското пространство България едностранно ще прилага безвизов режим спрямо притежателите на валидни шенгенски визи. Те ще имат право да влизат и пребивават на територията на Република България за период от не повече от три месеца в рамките на всеки шестмесечен период, считано от датата на първото влизане, без да е необходимо да притежават  българска  виза за краткосрочно пребиваване.
От датата на присъединяване към ЕС през 2007 г., България започна да прилага специален регламент, с който се определя визовият режим спрямо трети страни, чиито граждани трябва да притежават виза/или са освободени от изискването за визи, когато преминават външните граници на държавите-членки. За повече информация посетете официалния сайт на Министерството на Външните работи: www.mfa.bg

Митнически изисквания
Лицата, пресичащи границата на Република България могат да внасят и изнасят неограничено количество парични средства (пари в брой и платежни инструменти на приносител) като парични средства на стойност до 10 000 евро не подлежат на писмено деклариране пред митническите органи при внос или износ. Когато внасяните/изнасяните парични средства са на стойност 10 000 евро или повече, лицето писмено декларира в Декларация за паричните средства общата стойност на паричните средства в евро, произхода и предназначението им, транспортен маршрут, транспортно средство.  При износ на парични средства над 25 000 лева или тяхната равностойност в чуждестранна валута е необходимо да се представи удостоверение от Национална агенция за приходите, че лицето няма просрочени задължения, като номерът му се вписва във валутната митническа декларация. Чуждестранните физически лица могат да изнасят парични средства над 25 000 лева без удостоверение от Националната агенция за приходите, след деклариране пред митническите органи, ако стойността на изнасяните парични средства не надвишава стойността на внесените и декларирани средства при последното влизане на лицето в България, за което се представя предходна валутна митническа декларация при внос.
Внасянето и изнасянето на скъпоценни камъни и благородни метали от местни и чуждестранни физически лица се урежда от министъра на финансите и е свободно в следните размери:
– злато и платина в необработен и полуобработен вид – до 37 грама
– бижута и аксесоари от злато и платина – до 60 грама
– сребро в необработен и полуобработен вид, както и бижута – до 300 грама
На основание чл. 31 от Регламент 918/83 се определят стоки, които се допускат без облагане с вносни митни сборове, но ограничени до следните количества:
– тютюневи изделия:
– 50 цигари или
– 25 пурети ( пури с максимално тегло 3 гр. всяка), или
– 10 пури, или
– 50 грама тютюн за лула или друг начин на пушене.
Алкохол и алкохолни напитки:
– дестилирани напитки и спиртни напитки с над 22 % обемно алкохолно съдържание – 1 литър или
– дестилирани напитки и спиртни напитки, аперитиви на винена или алкохолна основа, с обемно алкохолно съдържание не по-високо от 22 %; пенливи вина, ликьорни вина – 1 литър или
– непенливи вина – 2 литра.
– парфюми – 50 грама или тоалетни води – 0.25 литра.

Освобождаването от вносни сборове за всяка отделна пратка се ограничава до общата стойност 45 евро, включително стойността на стоките, посочени по-горе.
Освобождаването от ДДС и в двата горепосочени случая, съгласно ЗДДС е по реда на митническото законодателство.

Всеки пътник над 17 годишна възраст може да внесе:
а) тютюневи изделия:
– 200 цигари, или
– 100 пурети (пури с максимално тегло 3 грама всяка), или
– 50 пури, или
– 250 грама тютюн за лула или друг начин на пушене;
б) алкохол и алкохолни напитки:
– дестилирани и спортни напитки с обемно алкохолно съдържание над 22 % неденатуриран етилов алкохол с обем алкохолно съдържание 80 % и повече – 1 литър, или
– дестилирани и спиртни напитки и аперитиви на винена или алкохолна основа, тафия, саке или подобни напитки с обемно алкохолно съдържание не по-високо от 22 %, пенливи вина, ликьорни вина – 2 литра, или
– непенливи вина – 2 литра;
в) парфюми – 50 грама, и тоалетни води – 0,25 литра;
г) медикаменти – в количества, отговарящи на нуждите на пътника;

Движение по пътищата
Дясно движение по пътищата. При влизане с МПС в България следва задължително да се закупи винетка, срещу предоставен талон на автомобила. Винетната такса на територията на Република България се заплаща в левове. Потребителите могат да заплащат винетни такси при преминаване на границата на Република България на съответния граничен пункт в левове или евро. Собственикът или ползвателят на пътно превозно средство има право да ползва републиканските пътища на Република България, като преминава по тях или по техни участъци с пътното превозно средство, само когато е заплатена винетна такса за съответния период и на предното стъкло на пътното превозно средство е залепена валидна винетка. Винетната такса се заплаща от всяко българско или чуждестранно физическо лице или юридическо лице-собственик или ползвател на пътно превозно средство, което за определен период ще ползва републиканските пътища или техни участъци.
Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:
1.  свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него;
2. свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
3. документ за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;

Престъпност и сигурност
При пътуване в България следва да се отчита дребната престъпност – джебчийството и кражбите от автомобили на документи, пари, мобилни телефони и др.
Граждани следва да бъдат особено внимателни при посещения на големи магазини, пазари, гари, автогари, както и при спиране на бензиностанции и край пътя (за почивка или ремонт на автомобила).
Съветваме да не се оставят без надзор в автомобила чанти и предмети, привличащи вниманието на крадците.
В случай на кражба, следва да се обърнате към най-близкото полицейско управление.

Телефон за спешни случаи: 112

ИЗТОЧНИК: Министерство на външните работи на Р България

Настаняване

Топ оферти

Виж още

Къща за гости Дивата ферма разполага със собствен ресторант, където могат да се нагостят до 30 души.

Болшинството от продукти са произведени във фермата – от месото и млечните продукти, до зеленчуците и десертите. Дори и тези продукти, които не се произвеждат на място (ориз, лимец, зехтин и др.) са сертифицирани био продукти. Менюто не е богато, но за сметка на това е традиционно, а ястията – истински.

Дивата ферма притежава сертификати за телешкото месо, меда, плодовете и зеленчуците от градината, както и за пасищата, на които пасат животните.


Ресторантът на къща за гости Дивата ферма лесно може да бъде и не веднъж е бил превръщан в удобна конферентна зала, която да побере до 30 души на закрито и много повече на открито в двора и градината на фермата.

Най- голямата забележителност тук е природата и нейните обитатели.
Източни Родопи и гр. Маджарово са обявени за „Орнитологично важно място със световно природозащитно значение“. Не случайно именно в Маджарово е разположен Природозащитният център „Източни Родопи“ , по-познат като „Центъра на лешоядите“ на Българско Дружество за Защита на Птиците- първата природозащитна организация в България.

Не пропускайте да видите и:

 • Меандрите на река Арда с пясъчните плажове или така наречения „Арда бийч“
 • Резерватите и защитените местности Вълчи дол и Момина скала; Черната скала и Гюргена;
 • Природните феномени Каменната гъба, Хладната пещера, Лечебните извори
 • Историческите и свещени места в района – Кромлех, Глухите камъни, свещенните места край село Горно поле, Римският път;
 • Природозащитен център „Източни Родопи“ в гр. Маджарово

Под вещото ръководство на опитните домакини и техни приятели  от Българско Дружество за Защита на птиците са възможни много забавления за малки и големи, както и организиране на тийм билдинг с много весели и полезни занимания сред които:

 • Упражняване на хващане на дива крава с ласо
 • Организиран тур – търсене на минерали и скъпоценни камъни.
 • Демонстрация на шлихарство (старинен метод за добив на самородно злато от река Арда)
 • Демонстрация на Старинни технологии за производство на екопродукти (биене на масло в бурило, квасене на кисело мляко, правене на суджук, пастърма и мед
 • Събиране на билки и гъби под вещото ръководство на опитни гъбари.
 • Селска работа на полето- садене, плевене, оране
 • Велопоход по части от новооткрития Трансродопски маршрут
 • Конна езда с чистокръвни коне; Организирана разходка в планината на кон; Разходка с каруца и пикник край река Арда.
 • Разходка с лодка или каяк, пикник в гората, край река Арда или край язовир Ивайловград.
 • Търсене на мед от диви пчели, плетене на тръвен кошер, оригинално родопско чеверме от..мед;
 • Истински речен риболов в река Арда.
 • Наблюдение на лешояди и орли от укритие с експерт; Организиран тур с професионален водач за наблюдение на редки видове птици, животни и растения.

Къща за гости Дивата ферма не е поредната къща за гости, а истинска Дива ферма, разположена в едно от най-интересните за всички природолюбители кътчета на България и Европа. Източни Родопи са едно от последните места с непокътната дива природа – такава, каквато е била вероятно преди 200 години и където хората са отстъпили мястото си на природата. Истинска храна, истински хора, истинска природа.