Общо

Индия – Делхи, Джайпур и Агра

„Златният триъгълник“
12 април  – 19 април 2020
6 нощувки/9 дни
цена от 995 евро на човек

Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

ПРОГРАМА:

Ден 1 (12 април 2020) София – Истанбул – Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 17.15 ч. Полет за Делхи в 20.20ч.

 

Ден 2 (13 април 2020) Делхи

Кацане в Делхи в 04.45 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхикомбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 (14 април 2020) Делхи

Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар – най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война.

Вечеря. Нощувка.

Ден 4 (15 април 2020) Делхи – Джайпур

Закуска. Отпътуване за Джайпур (272 км, около 6 часа). Пристигане, настаняване в хотела. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

Ден 5 (16 април 2020) Джайпур

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 (17 април 2020) Джайпур – Агра

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (около 241 км, 4 часа). Настаняване в хотел. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „Пиетрадура“. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 (18 април 2020) Агра – Делхи

Закуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.

Отпътуване за Делхи (232 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 (19 април 2020) Делхи – Истанбул – София
Ранен трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.25 ч.Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Полет за София в 13.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК от 995 евро. 

Пакетната цена включва:

 • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
 • Летищни такси
 • Традиционно посрещане на летището в Делхи с гирлянди
 • 6 нощувки със закуски и вечери
 • Трансфер летище−хотел−летище
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
 • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
 • Водач по време на пътуването.

Пакетната цена НЕ включва:

 • Индийска туристическа виза – 45 щатски долара
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Бакшиш(задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 USD на човек на град).

Забележка:

 • Програмата може да претърпи промени
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване

Необходими документи за издаване на индийска виза:
• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.
• От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
• Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html 
• Подаването на документи за виза е онлайн и може да се извърши и от наш представител .

Налични дати за заминаване

За съжаление няма свободни места за екскурзията в момента

12 април  – 19 април 2020:

 • 995 евро на човек в двойна стая
 • 1235 евро на човек в единична стая
 • 935 евро на човек, настанен на допълнително легло
 • 895 евро на дете (2-11.99 г.) без използване на допълнително легло
 • Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

Все още няма написани мнения.

Пакетна цена на човек от 995 евро:

Хотел Категория/пансион двойна стая единична стая допълнително легло дете
(2-11.99 г.)
Golden Tulip Suites Gurgaon Делхи (или подобен) 5*HB 995 евро 1235 евро 935 евро 895 евро
Clarks Shiraz  Агра

(или подобен)

5*HB
Clarion Bella Casa Джайпур (или подобен) 5*HB

Забележка:

 • Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

Пакетната цена включва:

 • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София на авиокомпания „Turkish Airlines“
 • Летищни такси
 • Трансфер летище−хотел−летище
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата