Общо

Експедиция до Виетнам – Непобедимият дракон на Азия – Северина Маркова

Дата: 23.06.2024 и 17.10.2024 – Няма места! Очаквайте НОВИ дати!
10 нощувки/13 дни

Ден 1 – София – Истанбул – Хошимин

Среща на летище София, Терминал 2, за полет до Хошимин през Истанбул

Ден 2 – Хо Ши Мин

Пристигаме в Хошимин. Най-големият град във Виетнам, разположен северно от делтата на река Меконг и на западния бряг на река Сайгон. От 1887 до 1901г. столица на Френски Индокитай. Известен с името Сайгон, докато е бил столица на Южен Виетнам. След обединяването на страната (30 април 1975г.), е наречен на името на лидера и президент на република Виетнам-Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3 – Хо Ши Мин – Ку Ши – Хо Ши Мин

Закуска. Този ден ще имаме възможност да се запознаем с част от историята на Хо Ши Мин (Сайгон). Ще посетим тунелите Ку Ши, превърнати от местните жители в подземен град, чиито лабиринти са с дължина над 250км., от които са запазени и достъпни около 120. Денят ще продължи с обиколка на старата част на Сайгон, основана в колониален стил. Ще разгледаме Катедралата Нотр Дам останала от френските колонизатори, сградата на старата поща, сградата на общината, бившият Президентски дворец и Военния музей. Ще се разходим до площад Ба Дин, където е мавзолеят на Хо Ши мин, след което отиваме до емблематичният пазар Бин тан. Денят ще завърши с круиз по река Сайгон, под съпровод на виетнамска музика и разкошна храна. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 4 – Хо Ши Мин – Делтата на река Меконг

Закуска. Отправяме се към град Май то и делтата на река Меконг, която със своите 2000км., е дванайсета по-дължина река в света. Извира от планината Тангла в Тибет. Пропътувала е дълъг път до нас през Китай, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа. Много голяма част от населението е концентрирано покрай нея заради водните ресурси, които придобиват все по-голямо икономическо значение. Ще се качим на лодка и ще тръгнем покрай бреговете на полуостров Тан Ланг. Ще направим разходка на острова, ще пием вкусен чай с мед, след което ще вземем малка лодка, за да се загубим по живописните канали около нас. Преживяването е несравнимо! Денят ще продължи с много вкусен обяд от различни рибни специалитети. Време за пазар. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Хо Ши Мин – Да Нанг

Срещаме се отново на закуска и след едно силно и ароматно виетнамско кафе, тръгваме към летището за полет до Да Нанг – главен град в централен Виетнам и един от няколкото толкова важни за страната, че се управлява директно от правителството. Безспорно една от най – големите атракции на Да Нанг, е дългият 666 метра мост, по който ще минем за да прекосим река Хан по „гърба“ на златист дракон. Според виетнамците драконът е символ късмет и могъщество, така че не пропускайте да се докоснете до този гигантски талисман. Трансфер до хотела. Свободно време за релакс или плаж, докато съзерцаваме кристално чистите води на южно китайско море. Да Нанг, съчетава културни традиции с невероятна природната красота. Новата част е с красиви и тематични паркове и модерни комплекси. Градът успя да се наложи като един от новите водещи и модерни градове в страната. Независимо от всичко, старата част на града успя да запази колорита на спокойните си малки пъстри тесни улички, пълни с китни ресторантчета, вкусна храна и нощни заведения. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 – Да Нанг – Хой Ан

Днес ни очаква един от най-красивите дни в програмата. Приключението започва с Палмовата гора – Бай Мау и лодката с която ще стигнем до нея. Продължаваме за Хой Ан. Столетия наред, този неповторим град е бил процъфтяващ търговски център в централна част на Виетнам и цяла Азия. Той е един най-богатите и значимите културни центрове на Виетнам. В превод означава „Място за мирни срещи“. С едно от най-големите търговски пристанища и до днес е известен в цяла Азия с разнообразната си възхитителна и интересна кухня. Безспорно старият град, разположен на брега на река Бон, е най-колоритната и очарователната част на Хой Ан. И най-взискателните от вас ще останат изумени от блестящите образци на китайската и виетнамската архитектура. Един от най-ярките примери за това е Японският мост, построен от търговците от „Страната на изгряващото слънце“, през 17в. Класическата китайска архитектура от 1690г. ще ви заплени с залата Фудзиен. Тази зала е била създадена като център за комуникация между китайците в околностите и гостите идващи от цяла Азия. Безспорен шедьовър е храма Куан Конг и занаятчийската работилница, където ще видите част от традиционните занаяти на Хой Ан. Ще имате възможност да си изберете красиви дърворезби, изящни фенери, копринени шалове, и разкошни картини. Пристигане в Да Нанг. Разглеждане на стария град и свободно време за пазар. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 7 – Да Нанг – Ба На златният мост

След закуска тръгваме до хълмовете Ба-На, част от Анамската планинска верига или там, където приказката оживява с най-новата архитектурна забележителност „Златният мост“. Мостът се намира близо до курорта Ба НА Хилс, разположен в национален парк „Ба На Нуй Чуа“ в близост до град Да Нанг. Самото градче е известно с прекрасната си природа и с най-дългата си лифтова дъга в света. Преди изграждането на златния мост, който свързва лифта със самите гори, изкачването е било възможно само по стълби. Като ви заведем до лифта ще разберете за какво става въпрос. Смайващата красота на виетнамската природа ще ви остави без дъх. Дължината на моста е изцяло пешеходна. Не случайно се нарича в „Ръцете на Бог“. На 1000 м. надморска височина сякаш стъпвате върху облаци и една невидима ръка ви държи. Ще се разходим в комплекса. Ще имате свободно време да се качите до пагодата Лин Унг, да се разходите до „Цветните градини“ и да купите магнитче за спомен. Време за обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 – Да Нанг – Ханой

Закуска. Трансфер до летището и полет за Ханой – столица и най-голям град във Виетнам. Изключително красив, пълен със зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Атмосферата на града може да се усети навсякъде особено в стария град на площада, покрай езерото сред древни храмове и монументи, както и на традиционни куклени представления, музикални и танцови изпълнения и особено на концерти. Този град се слави с първокласни ресторанти на виетнамска, западна и друга азиатска кухня. Пристигане в Ханой. Първи впечатления от града. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка. Нощувка.

Ден 9 – Ханой – Сапа
Сутринта с местния екскурзоводът ще се отправим към Сапа (около 6 часа) по магистрала. Около обяд ще пристигнем в град Сапа, където ще обядваме. Градът е основан през 1910 г. от френски колонисти, търсещи място за почивка от прекалено горещия тропически климат. След 1993 г. в града започва да се развива туризъм. Туристите посещават Сапа, за да видят известния му пазар, да посетят околните села, да се насладят на гледката към оризовите тераси или да се изкачат на най-високия връх в Индокитай – връх Фанксипан. След обяд продължаваме до село Та Ван, на около 20 км от Сапа (1 час път с кола). Ще направим лека пешеходна разходка из селото, където живеят хора от етническото малцинство Хмонг. Ще се запознаем с бита и културата на хората от това планинско етническо малцинство. Вечерята ще бъде в къща за гости с местно семейство. Ще опитаме истинска виетнамска храна и напитки. Нощувка в къща за гости в селото.

Ден 10 – Сапа
След закуска започва нашата разходка в селата – Лао Чай – Та Ван – Гианг Та Чай, където живеят хора от малцинствените групи  Хмонг и Тай. Районът Сапа е люлката на много етнически групи, осем от които все още живеят тук. Можете да различите една етническа група от друга по цвета и моделите на традиционното облекло, обикновено бродирано с елементи, характерни за определена група. Някои села имат почти средновековен вид. Особен интерес представляват етническите групи Хмонг и Тай, живеещи в района, които са неразделна част от живота на града. Хмонгите са по-многобройни, неграмотни, те водят начин на живот с малко използване на постиженията на цивилизацията. Те са най-бедната етническа група в региона. Можете да ги разпознаете по тъмносините им тоалети. Ще разберем повече за ежедневието им, как се отглежда ориз на тераси. Това ще бъде едно незабравимо преживяване из планинските райони във Виетнам, през оризовите тераси, гори и хълмове. Маршрутът ще бъде съобразен с пешеходните възможности на групата. По пътя ще спрем в къща за гости за обяд, сготвен от домакините. След почивката за обяд продължаваме пътуването си през селата. Следобед ще се върнем в къщата за гости, в която нощувахме. Там ще се отпуснем с чаша виетнамско кафе, наслаждавайки се на гледката на природата при залеза – един страхотен момент. Вечеря в къщата за гости. Нощувка.

Ден 11 – Връх Фансипан – Нощен влак до Ханой
След закуска тръгваме към връх Фанксипан (3.143 м), който се счита за покрива на полуостров Индокитай. До върха на планината Фанксипан ще стигнем с кабинков лифт. С дължината си от 6282 метра, въжената линия Фанксипан е призната от Книгата на Гинес за световните рекорди като най-дългия в света маршрут на въжена линия и най-голямата денивелация между началната и крайната точка – 1410 метра. От кабинковия лифт ще наблюдаваме зашеметяваща гледка към град Сапа и долината на оризовите тераси. Когато достигнем върха ще имаме усещането, че стоим над облаците.  Връщаме се в Сапа за обяд, свободно време, самостоятелна разходка и пазаруване. От Сапа ще отидем до гарата Лао Чай (около 1 час път с кола). Там ще вечеряме и ще се качим на нощния влак за Ханой. Пътуването с нощния влак във Виетнам се счита за страхотно преживяване. Нощувка във влака. Пристигаме в Ханой сутринта и трасфер до Ха Лонг. Релаксираща почивка на корабчето сред красотата на виетнамските заливи. Вечеря. Нощувка.

Ден 12 – Залива Халонг Бей
Тази сутрин ще станем рано, за да се присъединим  към класа по Тай Чи на слънчевата тераса на кораба при изгрев слънце. Следва закуска в ресторанта на кораба. Почти всички острови на залива Халонг са скалисти, много от тях са малки, интересни скалисти образувания. Скалите съдържат хиляди пещери с различни форми и размери, изпълнени със сталактити и сталагмити, малки водопади. Най-популярните пещери са оборудвани за туристически атракции с помощта на многоцветни лампи, което ги прави да изглеждат като подземни дворци.По време на круиза ще разгледаме крайбрежните пещери с бамбукова гребна лодка или с каяк. След като обядваме на кораба, нашият круиз завършва. Трансфер до летището и полет за България.

Ден 13 – София

Налични дати за заминаване

Северина Маркова - +359 893 333 192

Дати:23.06.2024 и 17.10.2024 – Няма свободни места!
Очаквайте нови дати!
Цена на човек в двойна стая – 5490 лв.
ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА НА ПАКЕТА ПОДЛЕЖИ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ ДАТАТА НА ЗАПИСВАНЕ!

Цената включва:

 • Самолетен билет международен полет София – Истанбул – Хо Ши Мин – Ханой – Истанбул – София с 1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен до 8 кг
 • 9 нощувки в хотели 4****, от които 3 – в Хо Ши Мин, 2 – в Да Нанг, 1 – в Хюе, 2 – в Ханой, 1 – в делукс каюта на кораб залива Халонг
 • 10 закуски, 2 обяда, 3 вечери
 • самолетен билет с включени летищни такси-Хо Ши Мин – Да Нанг с 1 брой чекиран багаж до 20 кг
 • самолетен билет с включени летищни такси Хюе – Ханой с 1 брой чекиран багаж до 20 кг
 • всички трансфери по програмата
 • всички входни такси и билети по програмата
 • туристическа програма в Хо Ши Мин, Да Нанг, Ханой
  полудневна екскурзия до Хой Ан, включваща покрития Японски мост
 • еднодневна екскурзия до хълмовете Ба-На и Златния мост + пътуване с лифт
 • екскурзия с лодка до делтата на р. Меконг
 • круиз с кораб в залива Халонг разходка с велорикши в Ханой

Цената не включва:
* При пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см)

 • Доплащане за единична стая 390 долара
 • Виза и такса за Виетнам 50 долара – към настоящият момент – полага се на място
 • Застраховка отмяна на пътуване – изчислява се индивидуално

 

Все още няма написани мнения.

 • 9 нощувки в хотели 4****, от които:
 • 3 – в Хо Ши Мин,
 • 2 – в Да Нанг,
 • 1 – в Хюе,
 • 2 – в Ханой,
 • 1 – в делукс каюта на кораб залива Халонг