Общо

В Бразилия през зимата- защо не!
Организирана екскурзия до Рио де Жанейро, Бразилия със самолет.

 • 7 нощувки със закуска в хотел с 3, 4 или 5 звезди.
 • Самолетен билет и автобусни трансфери до хотела и обратно
 • Организирана екскурзия до Рио де Жанейро – Полудневна обиколка на града – известните плажове Копакабана, Ипанема, Леблон, Лагуната Родриго де Фрейтас, стадион„Маракана“, катедралата на Рио, Парк Фламенго, Мемориала на Втората световна война. Изкачване с лифт на 395 метра над Рио де Жанейро до знаменитата скала Захарна глава, откъде се открива незабравима гледка към залива Гуанабара.
 • медицинска застраховка за пътуване и покритие от 10000 евро на човек
 • представител на бразилската фирма партньор с руски език – който ще ви придружава по време на трансферите и организираната екскурзия и ще е на ваше разположение за въпроси и за организиране на допълнителни екскурзии.

Налични дати за заминаване

За съжаление няма свободни места за екскурзията в момента

Начална дата на екскурзията: 17.02.2016г.

Цена на екскурзията:

Windsor Copa Hotel *** – цена 1743 евро
Windsor Plaza Copacabana **** цена 1765 евро
Windsor Atlantika ***** цена 2203 евро

Цената включва:

 • 7 нощувки със закуска в хотел с 3, 4 или 5 звезди.
 • Самолетен билет и автобусни трансфери до хотела и обратно
 • Летищни такси в размер на 488 евро на човек
 • Полудневна обиколка на града – известните плажове Копакабана, Ипанема, Леблон, Лагуната Родриго де Фрейтас, стадион„Маракана“, катедралата на Рио, Парк Фламенго, Мемориала на Втората световна война. Изкачване с лифт на 395 метра над Рио де Жанейро до знаменитата скала Захарна глава, откъде се открива незабравима гледка към залива Гуанабара.
 • медицинска застраховка за пътуване и покритие от 10000 евро на човек
 • екскурзовод- представител на бразилската фирма партньор с руски език


Цената не включва:

 • Градска такса: Windsor Atlantica- 2.5 USD на човек на ден; Windsor Plaza Copacabana – 1.5 USD на човек на ден; Windsor Copa- 1.5 USD на човек на ден.
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия- зявават се и се плащат на място;

Все още няма написани мнения.

Град Рио де Жанейро е един от най-посещаваните туристически центрове в света. Интересната история, бит и култура привличат милиони посетители ежегодно.  В града има толкова много и разнообразни  забележителности, че трудно ще ви стигнат няколко дена да го разгледате, въпреки това е необходимо едва около минута, за да се потопите изцяло в магичната му атмосфера. Като започнете от централните части на града, през невероятните архитектурни постижения, паметниците на културата, различните тематични музей – от Националния исторически музей, до музея  на Образа и звука, всяко място в Рио, заслужава поне малка част от времето и вниманието ви. Ако кипящият живот в центъра на града ви измаря, имате възможността да се пренесете в квартал Санта Тереза, където ще ви завладеят невероятните стари постройки, тесни улички и неповторимият чар, който излъчва квартала. Ако разполагате с достатъчно време си заслужава да се посети и  квартал Лагоа. Това е един от най-скъпите квартали на континента. В западната му част е разположена ботаническата градина Жардим, която датира още от XIX век и е дом на над 8 000 вида растения и множество вековни дървета. Прекрасно място за разходка, където може да наблюдавате типичната за района растителност, сред специално изградени алеи, фонтани и какво ли още не. Не може да не посетите и един от най-известните символи на града, а именно – Статуята на Христос. Извисяваща се на 709 м надморска височина на върха на планината Корковадо, тя е с обща височина от 38 м и тежи около 1 145 тона.

Възможностите за културно-познавателен туризъм в Рио действително са безброй, дори и да не харесвате да разглеждате забележителности, като по учебник, няма как да не остане запленени от незабравимата атмосферата, което това място притежава.

Рио де Жанейро е разположен в Югоизточна Бразилия, по атлантическото крайбрежие. Възниква около залива Гуанбара.  Градът е част от градска агломерация и е вторият по големина в страната след Сао Пауло / 428 км от Рио де Жанейро/. Климатът в региона е тропичен, средногодишната минимална температура е 20 °C, а средногодишната максимална температура е 28 °C. Типично за климата на Рио де Жанейро са продължителните дъждовни периоди, главно от декември до месец март.

Природа и природни забележителности.

За разлика от статуята на Христос, която е човешко дело, друг също толкова забележителен и известен символ на града, който се извисява над залива Гуанабара е Захарната планина.  Невероятната природна забележителност впечатлява най-вече с размерите си. За по-голямо удобство на постителите е изграден кабинков лифт, който да ви заведе чак до върха, от където се открива спираща дъха гледка.
За любителите на природата, Рио се отличава като град с най-много горски площи в света, над 3300 хектара и всичко това в Национален парк Тижука. Още през 1850 г., на мястото на унищожени кафени плантации се засажда нова растителност. Двадесет години по-късно вече имат над 60 000 дървета. Днес, паркът Тижука е един от най-посещаваните в цяла Бразилия.
Освен с изобилие от екзотична растителност, Рио впечатлява и с невероятните си плажове. Най-посещавани, от които са плажовете Ипанема и Копакабана.

Нощен живот

Бразилците са изключително топли и обичащи живота хора. Едно е абсолютно сигурно – знаят как да се забавляват. Ако забавлението е и вашата цел или желаете да бъдете най-близко до бразилците, да пробвате някой местен коктейл или местно ястие се насочете направо към квартал Лапа. Лапа е известен както с бурните си нощни забавления, така и с уникалната си архитектура от XIX век.

Рио де Жанейро е известен по целият свят с разкоша и невероятното зрелище на своя карнавал. В Бразилия честванията започват още с Нова година, но по правило самото мероприятие, което събира хиляди посетители от целия свят се провежда четири дни – от събота до вторник на Сирни Заговезни. Карнавалът се провежда всяка година в седмицата преди Разпети петък и въпреки че се организират в цяла Бразилия, Рио е само един от градовете, в които това се е превърнало в притегателен център за туристи от цял свят. Ако планирате пътуване към тази невероятна дестинация е повече от препоръчително да настроите часовниците си именно за карнавалните дни, за да може да станете свидетели на това пищно и ефектно забавление.

Полезна информация

Ако някое заведение има входна такса, имате право да погледнете вътре преди да платите.
Пазете ценните си вещи и не ги оставяйте на показ.
Не се предоверявайте на непознати. За посока или местоположение на даден обект се осведомете предварително от хотела, карта на града или познато лице.
Преди да се качите в такси, уговорете цената с шофьора, защото обикновено искат много повече, отколкото е реалната цена.
Внимавайте за стойността на местната валута и винаги предварително пресметнете, колко точно трябва да заплатите. Местните обичат да си премълчават при наличието на по-голям бакшиш от обикновено.

Имате възможност да изберете между настаняване в хотели с 3, 4 или 5 звезди от веригата Windsor Hotels:

Windsor Copa Hotel *** – цена 1743 евро
На пешеходно разстояние от плажове, забележителности и магазини. В близост до метростанция.

Windsor Plaza Copacabana **** цена 1765 евро
На 10 минути пеша от плажа Копакабана, популярни забележителности, ресторанти, барове и магазини.

Windsor Atlantika ***** цена 2203 евро
Хотелът е разположен на самия бряг на световно известния плаж Копакабана. В близост се намират Статуята на Христос; Захарната планина (2.25 км); Катедралата на Рио де Жанейро (6.1 км); Стадион Маракана (8.2 км). Най-добрият избор за всички, които обичат разходките по плажа и нощния живот – в близост се намират множество известни барове, ресторанти и магазини.

Редовен полет София-> Париж-> Рио де Жанейро-> Париж-> София

София-> Париж-> Рио де Жанейро-> Париж-> София

Незабравими гледки, незабравим град, незабравими хора – пътешествие, което всеки трябва да направи поне веднъж в живота си.