Малта

Малта

Things to do - general

Република Малта

Площ: 316  кв. км
Часови пояс: CET
Население:  452 515 д.
Държавно устройство: парламентарна република
Столица: Валета
Официален език:  малтийски английски
Основна религия: католицизъм
Валута: евро
Обменът на валута следва да става само на строго определените за това места. Препоръчително е да носите у себе си долари или чекови книжки и кредитни карти.

Полезна информация


Документи за пътуване и визов режим
Няма входни визи за страната.
Необходимо е само българските граждани да притежават валидна лична карта или задграничен паспорт, за да влязат и пребиват на малтийска територия.

Особености на законодателството

Законодателството в Малта в голяма степен е унифицирано с европейското и не се отличава с определени особености.

Движение по пътищата

В Малта има ляво движение на пътя.

Здравеопазване

Страната се характеризира с високо ниво на здравеопазването.

Климат

Топлият средиземноморски климат прави Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно.

Престъпност и сигурност
Равнището на престъпност в Малта не предполага специални мерки с оглед на личната безопасност на пътуващите.

Практически съвети

Предвид липсата на българско дипломатическо представителство в Малта, в случай на кражба на лични документи в страната, следва българските граждани да се обърнат към посолство на държава-членка на ЕС в Малта, за да им бъде издаден Emergency Travel Document с цел завръщане в България.

Източник: Министерство на външните работи на Република България!

Държава Малта

Настаняване

Почивки и екскурзии

За съжаление в момента няма хотели към тази дестинация.

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

За съжаление в момента няма оферти за екскурзии към тази дестинация.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.

Заобиколени от дълбоките води на Средиземно море, разположени на юг от Сицилия, Малтийските острови са се обособили като една от най-интересните и посещавани туристически атракции в региона. Разположението на островите между два континента оказва силно влияние върху историческото развитие и наследство по тези земи, дори езика на местните е смесица от италиански и арабски. Вплетени, двете коренно различни култури, създават един уникален пейзаж, пропит от историята и магията на региона. Най-голямата гордост на малтийците са легендарните рицари на Малта, които са се сражавали срещу турците и поставили началото на кръстоносните походи. Едно от най-подходящите места да опознаете Малта е Валета – столицата. Истински туристически град с очарователни хотели, ресторанти, исторически и културни забележителности и разнообразни събития, които допринасят за приятната атмосфера на града. От другата страна на пристанището е разположен град Слима, който предлага по-малко културни възможности от столицата Валета но не по-малко възможности за развлечение. Точно това прави град Слима една от най-желаните туристически дестинации в Малта. Любителите на морските спортове, на спокойствието и излежаването на плажа избират град Гозо, известен с невероятните възможности за шнорхелинг, гмуркане и походи сред природата. Малта е предпочитана дестинация през пролетта и есента, а през горещите летни месеци се организират много и разнообразни фестивали и концерти на открито.