Хургада

Хургада

Things to do - general

Хургада е един от най-известните курорти в Египет, простиращ се на около 35 км по протежението на морския бряг. Той е административен център на провинция Червено море. В миналото града е представлявал малко рибарско селище, като през годините той се разраства и днес градът се е превърнал в посещавана дестинация от руснаци, немци и чехи, както и от други европейски туристи. Климатът в града е субтропичен-пустинен, като  температурата на въздуха  през зимата стига до 28°C, а през лятото до 46°C. Средногодишната температура на морето е 24°C, като се започне от 21°C през февруари и март до 28°C през август.

Градът е основан в началото на 20-ти век, като от 1980 година до днес той се разраства непрекъснато. Благодарение на красивите и чисти брегове и рифове, много инвеститори откриват Хургада и започват да се установяват тук. Появяват се както местни, така и чуждестранни инвеститори, благодарение на които днес в града има десетки ваканционни селища и хотели, предлагащи на туристите най-различни атракции и забавления. Важна роля в разрастването на града играе наличието на голямо международно летище, намиращо се в южните части – най-голямото предимство на Хургада, спрямо другите курортни градчета. От летището ежедневно излитат десетки самолети, свързващи курорта с много от европейските градове.
С разрастването на града са се обособили три части – El Dahar/старата част/, Sekalla/централната градска част/ и El Memsha/новата модерна градска част/. Общо населението на града е около 260,000 души.
В град като Хургада, всяко едно желание на туристите може да бъде сбъднато. Огромно разнообразие от хотели, разположени на 20 километровата плажна ивица и безброй атракции– това е Хургада днес. Да започнем с Giftun Islands! Едно от най-популярните места за екскурзия с лодка в Хургада, където ще може да се насладите на красиви кораловите рифове, белият пясък и слънчевите лъчи на Червено море. На острова вие ще имате възможност да се гмурнете с шнорхел в дълбините на морето и да разгледате удивителното рибно богатство, като за тези, които не са любители на гмуркането няма да им е трудно също да видят и да се полюбуват на красивите морски видове, тъй като водата в Червено море е кристално бистра и чиста. Друго място, което ще привлече вниманието на тези, които обичат водните приключения е водолазната дестинация Straits на Gubal. Тя представлява една тясна ивица, между бреговете на Червено море и Синайския полуостров, известна със своите останки от корабокрушенията на Thistlegorm, Carnatic, Dunraven, Ghiannis D, Chrisoula K. Обикновено местните организират круизи от Хургада до този район, в които ще може да се включите. Ако пък не обичате да плувате, но желаете да разгледате вълшебния свят под повърхността на водата, то задължително се възползвайте от екскурзията с туристическата подводница Синдбад / Sindbad Submarine/. Подводницата ще ви отведе на 22 метра под водата, където за един час ще може да се насладите на изобилие от красиви корали и множество морски рибни видове. Вече запознали се с морския свят в Хургада, то е време да се отправите към пустинния свят, които е не по-малко интересен и вълнуващ. Една от най-популярните атракции в града е пътуване с джипове и бъгита във вътрешността на пясъчните дюни. И без да се отдалечавате много от Хургада ще можете да видите същността на ландшафта в пустинята – долините и красивите пясъчни планини с червеникавият им оттенък. Местното население предлага на туристите разходка из пустинята с камили, като обикновено разходката може да продължи час-два и е съпроводена от водач /най-често бедуините водят камилите/. Така ще имате възможност от високо да видите пустинния пейзаж.
Разбира се, не пропускайте да се разходите по плажа, особено в южните му части, където пясъкът е неописуемо бял и в комбинация с кристалното синьо море и слънчевите лъчи усещането е невероятно. Успоредно на плажната ивица се намира главната улица Hurghada Marina, на която са разположени всички ресторанти, кафенета и клубове. Hurghada Marina е едно уникално допълнение към централната част на града – Sigala. Разхождайки по нея няма да можете да се наситите на великолепната гледката, която се разкрива от там, особено вечер преди да залеза на слънцето.
Отивайки в Хургада, било то на екскурзия или на почивка, са ви нужни повечко дни, за да обиколите и разгледате всяко едно великолепно кътче в града. Наистина Хургада е градът, който изпълнява желания. Следващата дестинация, към която се отправяме е Bedouin Dinner Tours или това са така известните Бедуински вечерни разходки. Доста популярна атракция в този район, която ви предоставя възможността да опитате типичната египетска кухня, която рядко ще срещнете в този й вид по ресторантите. Вечерята се сервира в обстановка, традиционна за бедуините – в техните палатки, обагрени с най-различни красиви възглавнички, за ваше удобство, разбира се. Вечерните атракции в Хургада не приключват с вкусната вечеря, а продължават с астрономическите нощни обиколки. Вечерните пътешествия в града, винаги приключват с поглед към звездите. В тази част от света небето е най-ясно и ще можете да видите наистина красотата на звездите, както е описана по книгите.

Град Хургада е пример за дестинация подходяща за всеки. Красиви брегове, плаж, слънце, разнообразни места за настаняване, спортни атракции, забавления, атмосфера и  уют, събрани заедно те образуват перфектната почивка, екскурзия, успешен тийм билдинг или 24/7 забавления.

Държава Египет

Настаняване

Почивки и екскурзии

За съжаление в момента няма хотели към тази дестинация.

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

За съжаление в момента няма оферти за екскурзии към тази дестинация.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.