Свободни места

Джуджевата къща Панагюрище разполага с общо 6 двойни стаи и 2 апартамента всички с ръчно изработени масивни дървени мебели и ръчно тъкани черги. Стилът е възрожденски, но модерните удобства не липсват и тук- централно отопление, модерно обзаведени собствени бани с душ кабини, телевизия и интернет.

 • единична стая – 40лв.
 • двойна стая – 60 лв.
 • апартамент с 1 или 2 души – 90 лв.
 • апартамент с 3 или 4 души – 12о лв.
 • цялата къща – цена по договаряне


Цената включва:

 • нощувка
 • закуска
 • безжичен интернет
 • паркинг
 • туристически данък/курортна такса
 • туристическа застраховка
 • ДДС


*Деца до 3г. се настаняват безплатно.

*Деца от 3 до 12г. ползват 50% отстъпка от цената за нощувка при настаняване на допълнително легло и 30% при настаняване на редовно легло. Закуската е включена в цената.
*Възрастен на допълнително легло заплаща 70% от цената за редовно. • Стандартна двойна стая

  + виж още
  Макс:

  Размер на стаята:25 m2

Общо

В Джуджевата къща Панагюрище има всичко от онова, което очаквате да намерите в едно от най-възрожденските места на България.

Стопаните са всеотдайни и гостоприемни, такива, каквито са само истинските панагюрци. Под тяхното вещо ръководство може да месите истински хляб, да сварите сладко, да посетите винарна и розоварна, да берете рози, да обиколите всички по-важни места в Панагюрище и да научите историята им, такава, каквато я знаят само местните хора.

Джуджевата къща Панагюрище е истинска възрожденска находка с много богата и интересна история и не случайно е обявена за архитектурен паметник от местно значение и влиза в списъците на „Зелени къщи“ на БААТ (Българска асоциация за алтернативен туризъм) и на Trip Advisor.

Къщата е построена през 1860 година от Стайко Дедев джелепин и богат търговец. Съпругата му Петра Дедева е председателка на Първото Женско дружество в Панагюрище. Първородният им син Петър Дедев е най-дългогодишният панагюрски кмет, а неговата дъщеря Пенка Петрова Дедева се омъжва за Петър Джуджев, откъдето идва и името на къщата. Самият Петър Джудев е от много богат и образован род и учи химия в Сорбоната в Париж. Изцяло негова е заслугата за прокарване на електричеството в Панагюрище. След 1944г. къщата бива отчуждена, а по-късно става любимата резиденция на Пенчо Кубадински. Едва след промените през 1989г. Джуджевата къща Панагюрище е върната на своите наследници, а от 2007г. е собственост на семейство Петрашеви, които старателно се грижат да съхранят възрожденското- истинският дух на Панагюрище.

Джуджевата къща Панагюрище разполага с общо 6 двойни стаи и 2 апартамента всички с ръчно изработени дървени мебели и тъкани черги. Стилът е възрожденски, но модерните удобства не липсват и тук- централно отопление, модерно обзаведени собствени бани с душ кабини, телевизия и интернет.

В Джуджевата къща Панагюрище има и Гостница, и Магерница, и Купчийница, и Чардаци, които като всичко останало в къщата са истински произведения на изкуството на старите майстори, а в просторния двор има и обширна градина с вековни дървета, където ухае на чимшири и здравец.

Час за настаняване

14:00

Час за напускане

12:00

Джуджевата къща Панагюрище разполага с:

 • Гостница- изцяло в автентичен възрожденски стил. Ястията, които предлага са местни панагюрски специалитети, приготвени по стари домашни рецепти и изцяло с качествени местни продукти. Гостницата разполага с 30 места на закрито и 40 места в просторната градината, под навеса на стара плевня.
 • Механа „Старата къща“ е за по-голям брой гости Джуджевата къща Панагюрище и се намира в центъра на града.
 • Магерница за приготвяне на най-вкусните ястия на жар и на чеверме
 • Купчийница за домашни подаръци и сувенири като ръчно изплетени чорапи,рисувани калени чаши и чинии и характени предмети от бита в миналото, както и сувенири от Джуджевата къща Панагюрище
 • Чардаци – със запазени оригинални дърворезби от стари именити майстори. Там се започва деня – със хубава гледка и ароматно сутрешно кафе.
 • Градина – просторна градина с вековни дървета, в която мирише на чимшири и здравец


Всички стаи и апартаменти разполагат със следните удобства:

 • Спалня/ две отделни легла с възможност за допълнително легло
 • Реновирана баня с душ кабина
 • Масивни ръчно изработени мебели
 • Телевизор и сателитни канали
 • Локално регулиране на температуратa
 • Безжичен интернет Wi-Fi

 

Джуджевата къща се намира в центъра на гр. Панагюрище на ул.“Кръстьо Чолаков“17.
Само на 90км. от София и на един час път с кола от Пловдив.

Все още няма написани мнения.

Панагюрище

Панагюрище

Чист планински въздух, красивата и непокътната природа в комбинация със забележително архитектурно и културно-историческо наследство.

Панагюрище предлага най-различни възможности за селски, еко, културно-исторически, балнео и ловен туризъм сред природата, които в комбинация с чистия въздух и красивата архитектура, правят това място най-желаната туристическа дестинация в Средногорието.

Град Панагюрище се намира в Централна България, в подножието на Същинска Средна гора. Градът отстои на 93км източно от град София, на 43 км северно от град Пазарджик и на 75 км северозападно от град Пловдив.

Историята на град Панагюрище започва още от Древността. В района са намерени много тракийски могили, в една от които, е разкрито погребение на тракийски вожд (могилата „Мрамор“). Недалеч от нея, през 1949 г. е открито световно известното днес Панагюрско съкровище, уникален паметник на тракийската култура и цивилизация, датирано от IV-III в. пр. н.е. Съкровището е открито случайно от тримата братя – Павел, Петко и Михайл Дейкови. Състои се от девет ритуални съда, изработени от чисто злато, с общо тегло над 6 кг. От надпис върху фиала е станало ясно, че съдовете са изработени в град Лампсакос/Дарданелите/ на брега на Мала Азия. Всяка година в рамките на един месец, оригиналът на Панагюрското златно съкровище се излага в експозицията „Панагюрско златно съкровище“ в специално построена зала-трезор. През Възраждането град Панагюрище е център на Априлското въстание/1876г./ и е обявен за столица на България за период от 10 дни.
Благодарение на благоприятния климат, приятната атмосфера, отзивчивостта на местното население и дългогодишната история, която е съхранена и до днес в Панагюрския район, градът винаги е привличал много посетители, любители на селския, ловния, културно-познавателния и балнео туризъм. В близост до Панагюрище се намират историческите селища, като: Стрелча, Старосел, Хисар и Копривщица.  Паметно място за всеки българин е и близката местност Оборище, където през април 1876 г. се провежда Първото българско велико народно събрание и  се заражда българската демокрация.
Изключително въздействаща е архитектурата на град Панагюрище. Известни са много запазени/частично възстановени/ къщи-музеи, които непременно трябва да бъдат посетени. Сред тях са: Дудековата къща, Тутевата къща, Лековата къща, Джуновата къща, Хаджидимитровата къща, Къщата-музей „Райна Княгиня“. Всички те, заедно с историческия музей в града, пресъздават възрожденския бит и култура в Панагюрския район, чрез различни експозиции на традиционните предмети на домашните занаяти, съдове за приготвяне и консумиране на храната, традиционни мъжки и женски носии, стенописи и паметници.
Чудесна възможност за балнео почивка предлагат минералните извори в Панагюрище, Баня и Поибрене. Лечебните минерални води на с. Баня, в създадените през годините балнеосанаториуми, са оформили населеното място, като курортно селище с добре развит балнео туризъм.
Панагюрския район е известен още и с ловния си туризъм. Много любители на ловния спорт предпочитат това място, тъй като територията на ловното стопанство е много голяма/близо 17 500 ха/ и в нея се срещат дивечови видове като благороден елен, елен-лопатар, дива свиня, сърна и др.
Други интересни места, които може да посетите, ако сте решили да си направите екскурзия или просто една почивка за няколко дни, са курортните селища –  Панагюрски колонии и местността Манзул, известни с необятните си дъбови и букови гори и чистия въздух, който според някои изследователи е лечебен и спомага за укрепване здравето на децата. На Панагюрски колонии има създадена ски-писта за любителите на зимните спортове.

Районът е достъпен за всички възрастови групи както за деца и юноши, детски и младежки пътувания/екскурзии/, детски лагери, конгресни събития, така и за всички, които искат да прекарат една спокойна и интересна почивка, изпълнена с много емоции и спомени, припомнящи историята на нашите прадеди, техните занаяти и начинът им на живот.

Настаняване

Джуджевата къща Панагюрище

Виж още

Джуджевата къща Панагюрище има не просто ресторант за своите гости, а Гостница и Магерница.

 • Гостницата е изцяло в автентичен възрожденски стил. Ястията, които предлага са местни панагюрски специалитети, приготвени по стари домашни рецепти и изцяло с качествени местни продукти. Гостницата разполага с 30 места на закрито и 40 места в просторната градината, под навеса на стара плевня.
 • Механа „Старата къща“ е за по-голям брой гости Джуджевата къща Панагюрище и се намира в центъра на града.
 • Магерницата в двора е за приготвяне на най-вкусните ястия на жар и на чеверме
 • Купчийница за домашни подаръци и сувенири като ръчно изплетени чорапи,рисувани калени чаши и чинии и характени предмети от бита в миналото, както и сувенири от Джуджевата къща Панагюрище
 • Чардаците на къщата са със запазени оригинални дърворезби от стари именити майстори. Там се започва деня – със хубава гледка и ароматно сутрешно кафе.


Гостницата в изцяло автентичен възрожденски стил лестно може да приюти организирано фирмено мероприятие. Разполага с 30 места на закрито и 40 места в просторната градина на къщата.

Джуджевата къща Панагюрище не е поредната къща за гости. Тя е място със своя дълга и интересна история, което носи истински възрожденски дух и където си заслужава всеки българин да се отбие- дори и да е за малко.

Истинска панагюрска атмосфера и гостоприемни панагюрски стопани!